Żydowska Telewizja Internetowa SZALOM.TV

33183965_2096414927296670_1934042422136799232_nRuszyliśmy niedawno z pierwszą w Polsce żydowską telewizją internetową. Chcemy pokazywać wszystko, co dotyczy żydowskich społeczności w Polsce – począwszy od Chabadu, poprzez ortodoksję i reformę, a skończywszy na Żydach świeckich. Chcemy pokazywać żydowskie stowarzyszenia, fundacje, instytucje, organizacje pozarządowe, grupy nieformalne i oczywiście Gminy Wyznaniowe.

Chcemy pokazywać to co się dzieje w dużych miastach i odwiedzać mniejsze miasteczka.

Chcemy uczestniczyć z kamerą w świętach, imprezach, spotkaniach i wszelkiego rodzaju wydarzeniach. Chcemy być zarówno blisko dzieci w żydowskich szkołach, przedszkolach i Szkółkach Niedzielnych, jak i w pobliżu nastolatków, studentów, osób w średnim wieku i przy seniorach. Chcemy zaglądać do koszernych kuchni i sklepów, do mykw – tych odrestaurowanych, i tych zaniedbanych, zapomnianych do nowych siedzib i starych synagog, na duże cmentarze i małe żydowskie cmentarzyki. Chcemy śledzić, co dzieje się w zagranicznych diasporach i w Izraelu. Będziemy pokazywać reportaże, relacje na żywo, wywiady i materiały, które mamy nadzieję zainteresują nie tylko polskich Żydów. Szukamy dziennikarzy, filmowców, amatorów z kamerą i korespondentów. Każdy materiał weźmiemy pod uwagę. Zapraszamy do współpracy! Stwórzmy razem pierwszą w Polsce żydowską telewizję internetową!

LINK DO FILMÓW:

LINK DO STRONY: http://szalom.tv/